Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

TÉRÍTÉSMENTES LAKOSSÁGI ELEKTROMOS és ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTÉSI AKCIÓ!

Társaságunk az NHSZ Észak–KOM Nonprofit Kft., az Elektronikai Hulladékhasznosító Kft., és a helyi Polgármesteri Hivatal lakossági szelektív elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez a településen, amely során a lakosság ingyen leadhatja háztartásában összegyűlt e-hulladékát.

Az e-hulladékgyűjtés időpontja:

Egerszólát 2022. szeptember 30.    8.00 – 16.00 óráig

   

   Az akció gyűjtőhelye:        TÁJHÁZ           3328 Egerszólát, Petőfi S. utca 1.

 

 

Mi az e- hulladékgyűjtési akció célja?

Az e-hulladék az élővilágra, az emberi egészségre fokozott veszélyt jelent, különleges gyűjtést és kezelést igényel, így az nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül. Sajnos az e-hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot és nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára

nagy veszélyt jelenthetnek.
Cél az, hogy az e- hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

Gyűjtés során leadható elektronikai berendezések:

 

−  Háztartási kis- és nagyberendezések, szórakoztató elektronikai cikkek:

     kávéfőző, vízforraló, mikrohullámú sütő, gáztűzhely, szendvicssütő,  porszívó,   konvektor, konyhai kisgépek, hűtőszekrény, mosógép, mosogatógép, villanytűzhely, villanybojler, ventilátor, lámpatest, asztali   lámpa, videomagnó, DVD, lejátszó, rádió, magnó, CD lejátszó, Hi-Fi torony, Music-center.

−  Képernyős elektronikai berendezések: TV készülék, monitor.

−  Számítógépek, telefonközpontok egyéb irodatechnikai berendezések:   

    asztali telefon, nyomtató, számítógép, elektromos írógép,  iratmegsemmisítő, diktafon.

−  Elektromos és elektronikus barkácsgépek, szerszámok: fúrógép, ütvefúró, sarokcsiszoló, körfűrész, rezgőcsiszoló, hőlégfúvó, stb.

−  Játékok, szabadidős és sportfelszerelések.

 

Fontos!

Az elektronikai hulladék csak ép állapotban gyűjthető, kérjük, az e-hulladékokat ép állapotban szíveskedjenek elhelyezni a gyűjtőhelyen!

 

Az akcióval kapcsolatosan érdeklődni a +3630/410-9556 telefonszámon lehet!

 

Védjük együtt környezetünket, kérjük, vegyen részt felhívásunkban! Együttműködő munkájukat köszönjük!

 

NHSZ Észak-KOM Nonprofit Kft.

Településünkről

Egerszólát Egertől 12 km-re, északnyugatra, a Farkas és a Préda hegyek között, a Szólát-patak völgyében fekvő település. A község neve elé megkülönböztetésül került az Eger előtag…

Dokumentumtár

Itt megtalálja településünk önkormányzatának közétett dokumentumait (rendeletek, jegyzőkönyvek, formanyomtatványok, stb…)

Rendezvények

Települési rendezvényeinkről itt találhat bővebb információt…

Szálláshelyek

Települési rendezvényeinkről itt találhat bővebb információt…

Időjárás Egerszóláton

          

Keresés az oldalon...